9/23/2015

Kos - Matka Bodrumiin

Kosin satamasta lähti päivittäin risteilyjä Turkin puolelle Bodrumiin. Olin jo ennen matkaa haaveillut pääseväni käymään myös Turkin puolella. Jossain vaiheessa matkaa kuultiin yhden suomalaistytön kokemuksia Bodrumista, ei ollu tykännyt yhtään. Rupesin empimään & mietin, että jos ei mentäiskään. Sitten mulle iski vielä ruokamyrkytys, joka kesti monta päivää. Loma meinas olla lopuillaan, olin vielä vähän puolikuntoinen, mutta kaveri sai mut vihdoin suostuteltua lähtemään! Aamulla oli lähtö 9 aikoihin. Matka kesti n. 40 minuuttia Turkin puolelle. Oli muuten todella tarkat turvatarkastukset aina laivaan mennessä.
En oo kyllä katunut sitä, että pääsin ylös hotellin sängystä. Turkki oli tosi kiva kokemus! Oli tosi kuuma päivä ja rantaviivaa riitti vaikka kuinka paljon. Huomasin Bodrumissa pienen eron Kosiin melkein heti kun oltiin sinne päästy. Kosilla oli tosi paljon kulkukissoja. Kulkukoiriakin Kosilla oli, mutta kissoja oli joka puolella! Turkissa taas koiria oli paljon enemmän & joka paikassa, hassua! Ne oli niin söpöjä! Olisin voinut tuoda pari kotiinkin, heh :)
Me kumpikaan ei oikein innostuttu turkkilaisesta ruoasta, joten päädyttiinkin sitten ylläripylläri McDonald'siin syömään! Myös Kosilla tuli syötyä mäkissä. Varsinaista kulttuuriin tutustumista, heh! :D Turkissa oli ihania pieniä katuja, joiden varrella oli jos jonkinnäköisiä kauppoja & putiikkeja. Kadut myös tarjosi varjoa, ihana pelastus kuumana kesäpäivänä! Siellä oli tommosia koristeita katukivetyksessä. Ihania! Ihmeteltiin myös kavereiden kanssa tuota silmän merkitystä koko reissun ajan! Niitä oli Kreikassa & Turkissa joka paikassa; koruissa, koriste-esineissä, kaduissa, vaatteissa ym. Ei kehdattu tietenkään kysyä keneltäkään! :'D Reissun jälkeen oli pakko Googlettaa. Sehän on siis "pahan silmä", joka suojelee pahoilta hengiltä! Nuo silmä-korut oli söpöjä ja nyt jälkeenpäin harmittaa, kun en ostanut sellasta.
Oli kyllä tosi kiva käydä myös Turkin puolella! Olihan se vähän erilainen kuin Kreikka. Esim. aseistettuja armeijan miehiä/poliiseja näkyi monta kertaa, kun Kreikassa niitä nähtiin pari kertaa ja silloinkin he olivat pakolaisten kanssa. Ihmiset oli myös Turkissa tosi mukavia. Siellä oli vähän erilainen kaupankäynti. Turkissa myyjät tuputti tosi paljon, mutta Kreikassa sai pääosin kiertää kauppoja aika rauhassa. Käytiin Turkissa tosin sellaisena päivänä, että siellä ei ollut pazaria (ulkoilmamarkkinoita), joten siellä oli rauhallisempi meininki. Mukava kokemus kuitenkin kaiken kaikkiaan! Kannattaa käydä, jos tulee mahdollisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, pysythän kuitenkin asiallisena. Kiitos!♥